Tyypit tapahtumien takana

Marita Kaipainen

Liikuntatieteiden maisteri ja armoitettu tapahtumanjärjestäjä Sotkamon Paakista, jonka erityisalaa on tapahtumien tekninen toteutus. Jos Marita ei ole töissä Endurance Kainuu –tapahtumien parissa, niin hänet löytää varmimmin jostakin muusta kilpailusta tai tapahtumasta joko järjestelyhommista tai TD:nä. Marita on vakiokalustoa, kun puhutaan Rukan MC-avauksesta, Vuokatin Suomen Cupista, mistä tahansa Vuokatin hiihtotapahtumasta tai vaikka Paakin Jouluvaloista. Tapahtumissa omimillaan, kun kyse on hiihdosta tai parahiihdosta, mutta muutkin lajit menevät sujuvasti siinä rinnalla. Endurance Kainuu vakiokalustoa vuodesta 2015.

 

 

Teemu Takalo

Liikuntatieteiden tohtori ja tyydyttävän kunnon saavuttamisesta haaveileva kestävyysliikkuja Kajaanista. Puurtamista Endurance Kainuu –tapahtumien parissa jo vuodesta 2004 ja järjestävän puulaakin toiminnanjohtaja vuodesta 2015. Mihinpä koira karvoistaan pääsisi, eli edelleen innolla hämmentämässä tapahtumien parissa, etenkin markkinointi- ja ideointipuolella. Ideanikkari, jolle tärkeintä tapahtumassa on osallistujan kokema fiilis, ei niinkään sijat ja sekunnit. Ilman mittareita ja vimpaimia kulkeva elämysliikkuja, joka viihtyy niin rasteilla, poluilla kuin laduillakin.

 

 

 

 

 

Jukka Liuha

Liikuntatieteiden maisteri ja erittäin pitkäkestoisen ulko-olosuhteissa tapahtuvan kestävyysliikunnan erikoismies Kajaanista. Mr. Lost in Kainuu, jonka käsialaa ovat alusta alkaen olleet seikkailukisan radat ja juonet. Jukka pitää sujuvasti käsissään myös Kainuun Rastiviikon lankoja ja auttelee muissa Endurance Kainuu tapahtumissa aina tarpeen mukaan. Tapahtumajärjestelyissä ehdottomia vahvuusalueita ovat pitkäjänteinen tekeminen ja olosuhteiden maksimaalinen hyödyntäminen asiakaskokemuksessa. Jos Jukka ei ole järjestelytehtävissä, niin yleensä hän hiihtää. Pitkään ja hartaasti. Erityisosaamista löytyy jo kauan sitten (yli 10 vuotta :)) taakse jääneen suunnistuksen kilpauran ohella hieman seikkailu-urheilusta ja hiihdosta, joskin siinä sivussa menevät myös melonnat, maastopyöräilyt, kilpatanssi, ja mitä näitä nyt onkaan.

 

 

 

 

 

Kainuun Liikunnan ahkera väki

Lisäksi Endurance Kainuu –tapahtumien takaa löytyy koko joukko Kainuun Liikunnan monessa tapahtumasopassa keitettyjä työntekijöitä, joille ympärivuorokautiset tapahtumatyöpäivät eivät ole esteitä, hidasteita, eivätkä edes haasteita.

 

Kainuulaiset urheiluseurat ja muut järjestöt

Itse tapahtumissa käytännön tekemisessä ovat mukana myös kainuulaiset urheiluseurat ja muut järjestöt, joita ilman tapahtumien toteuttaminen olisi mahdotonta. Seurat ja järjestöt ovat se kullanarvoinen voimavara, josta löytyvät tekevät kädet huoltopisteille, liikenteenohjaukseen, ravintolapalveluihin jne.