Endurance Kainuu - Logo valkoinen

Kainuu Endurance Experience – haasta itsesi kunnolla luonnon omalla areenalla, Kainuussa.

Tour de Kainuu:

Tour de Kainuu - Tapahtumainfo

Toimivat järjestelyt takaavat onnistuneen tapahtuman

Tour de Kainuussa on tarjolla laaja kattaus matkavaihtoehtoja sekä monipuoliset oheispalvelut ennen ja jälkeen tapahtuman.

Tour de Kainuu - Tapahtumainfo - Pyöräilymatkat kuva

Pyöräilymatkat

Kaksi ajopäivää silkkaa nautintoa

Tour de Kainuussa on kaksipäiväinen pyöräilytapahtuma, jossa ajetaan lauantaina 150 km mittainen Vaarojen kierto ja sunnuntaina 85 km mittainen Tour de Nuas.

Voit osallistua halutessasi myös vain toiselle ajopäivälle.

Reitit ja huolto

Kaksi päivää kaunista vaaramaisemaa

Tour de Kainuussa on voit ajaa molemmat päivät tai valita vain yhden juuri sinulle sopivimman ajopäivän.

Pyöräilyetapit

Lauantai 8.6.2024

Vaarojen kierto 150 km – GPX-tiedosto

Sunnuntai 9.6.2024
Tour de Nuas 85 km – GPX-tiedosto

Reittikuvaukset
Molempien reittien reittikuvaukset löydät TÄÄLTÄ.

Huolto

Kaikilla reitin varrella olevilla huoltopisteillä tarjotaan kylmää juotavaa. Huoltopisteillä voi myös täyttää omat juomapullot urheilujuomalla tai vedellä.

Lauantain Vaarojen kierto -etapilla reitin varrella on kolme huoltopistettä sekä maalin huoltopiste:
– 42 km lähdöstä (kevyt huolto)
– 71 km lähdöstä (monipuolisempi huolto)
– 114 km lähdöstä (kevyt huolto)
– 150 km maali (juomahuolto)

Lauantain Vaarojen kierto -reitillä 1. ja 3. huoltopiste ovat kevyempiä huoltopisteitä, joilla tarjolla on urheilujuomaa, mehua, vettä, banaanilastuja ja suolaa. Reitin 2. huoltopisteellä on edellisten lisäksi tarjolla pullaa.

Sunnuntain Tour de Nuas -etapilla on yksi huoltopiste (42km lähdöstä), jossa on tarjolla urheilujuomaa, mehua, vettä, pullaa, banaanilastuja ja suolaa.

Maalissa osallistujille on tarjolla molempina päivinä runsas ruokailu. Myös kasvis- ja gluteeniton vaihtoehto on saatavilla, ja osallistujia pyydetään ilmoittamaan erikoisruokavalioista etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Syömään pääsee ruokalipulla, joka jaetaan osallistujille osallistujamateriaalin mukana.

Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden reitti- ja huoltopistemuutoksiin..

Turvallisuus

Turvallisesti ryhmän­vetäjän johdolla

Tour de Kainuu ajetaan pääosin normaalin tieliikenteen seassa, ja reitillä noudatetaan liikennesääntöjä. Muuta liikennettä varoitetaan ja ohjataan suuremmilla risteysalueilla, erityisesti ennalta vaaralliseksi tunnistetuissa paikoissa, esimerkiksi teiden ylityksissä. Ryhmässä ajettaessa osallistujien on noudatettava ryhmän kapteenin merkkejä ja ohjeita.

Pyöräilyreitit on merkitty tien varteen Tour de Kainuu -logoilla ja nuolilla, joten reitillä pysyy, vaikka jostakin syystä joutuisi jättäytymään pois omasta vauhtiryhmästään. Asfalttiin on merkitty paikoitellen oranssilla maalilla huonoja kohtia tien päällysteessä.

Jokaisessa vauhtiryhmässä on GPS-seurantalaite ja GPS-seuranta on julkisesti seurattavissa tapahtuman sivuilla esimerkiksi halutessa pyöräilijän oman mahdollisen huollon helpottamiseksi sekä ensiavun paikalle ohjaamisen tueksi.

Tapahtuma­keskus

Tapahtuma­keskus Vuokatin ytimessä

Tour de Kainuun tapahtumakeskus sijaitsee aivan Vuokatin ytimessä Break Sokos Hotel Vuokatissa osoitteessa Kidekuja 2, Vuokatti. Välittömästä läheisyydestä kävely- tai pyöräilymatkan päästä löydät runsaan valikoiman majoitusta sekä muut tarvittavat palvelut.

Tour de Kainuu -tapahtuman lähtö- ja maalipaikkana toimii Break Sokos Hotel Vuokatin piha-alue. Tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä olevat parkkipaikat ovat osallistujien käytössä ja ne toimivat tapahtuman pysäköintialueena.

Aikataulu

Pyöräily­viikonloppu täynnä ohjelmaa

Tapahtuman aikataulu:

Lauantai 8.6.2024
Klo 8.00 – Tapahtumatoimisto aukeaa (Break Sokos Hotel Vuokatti)
Klo 10.00 – Lähtö yhteislähtönä vauhtiryhmittäin
Klo 14.00-17.30 – Saunat lämpimänä*
Klo 16.30 – Viimeiset pyöräilijät maalissa
Klo 14.30-17.30 – Ruokailu (Ravintola Hella, Break Sokos Hotel Vuokatti)
Klo 18.00 – Kisakanslia sulkeutuu

Sunnuntai 9.6.2024
Klo 8.00 – Tapahtumatoimisto aukeaa, (Break Sokos Hotel Vuokatti)
Klo 10.00 – Lähtö yhteislähtönä vauhtiryhmittäin
Klo 12.30-15.00 – Saunat lämpimänä*
Klo 12.30-15.30 – Ruokailu (Ravintola Hella, Break Sokos Hotel Vuokatti)
Klo 14.00 – Viimeiset pyöräilijät maalissa
Klo 16.00 – Kisakanslia ja tapahtumakeskus sulkeutuu

*Saunat lämpimänä Tour de Kainuu osallistujille maksutta. Saunat sijaitsevat Break Sokos Hotels Vuokatti 4. kerroksessa (naisten ja miesten saunat). Oma pyyhe mukaan. 

Menu
Lauantai 8.6.2024
Paahdettua broileria, sweet-chiliä ja riisiä
Härkis bolognese ja täysjyväpenne (VE, G)
Sisältää salaattipöydän, leipää ja levitettä
Kahvi/tee
Vesi

Sunnuntai 9.6.2024
Lihapullia ja perunamuusia (L,G)
Kasvistortellinit
Sisältää salaattipöydän, leipää ja levitettä
Kahvi/tee
Vesi

Osallistuja­ohjeet

Sujuva tapahtuma saa hymyn huulille

Tour de Kainuun 2024 tarkemmat osallistujaohjeet TÄÄLLÄ.

Vauhtiryhmät

Tour de Kainuu ei ole kilpailutapahtuma, eikä siinä ole ajanottoa. Tapahtumassa ajetaan yhteisöllisesti toinen toistaan tsempaten itselle sopivimmassa vauhtiryhmässä, jota vetää vauhtiryhmän kapteeni ja yksi varakapteeni/ryhmä.

Tour de Kainuun vauhtiryhmät ovat:
– 35–40 km/h vapaan vauhdin ryhmä
– 31-34 km/h keskinopeusryhmä
– 26-30 km/h keskinopeusryhmä
– 25 km/h keskinopeusryhmä

Jokaiseen ryhmään otetaan 45 ajajaa/ryhmä. Kaikki ryhmät lähtevät samanaikaisesti yhteislähtönä, mutta ryhmittyvät niin, että eturivistä lähtevät vapaan vauhdin ryhmä, jota seuraa keskinopeusryhmä 26-30 km/h ja viimeisenä lähtee matkaan 25 km/h keskinopeusryhmä.

Ensiapu

Tapahtumassa on liikkuva ensiapupartio, jolta saa nopean hätäensiavun pienempää hoitoa vaativiin ongelmiin. Vakavimmissa hoitoa vaativissa tilanteissa apu hälytetään yleisestä hätänumerosta 112.

Pyörän huolto- ja kuljetuspalvelut

Tapahtumassa on viimeisen vauhtiryhmän perässä ajava huoltoauto, jossa on tarjolla pyörän huoltopalvelua. Käytetyt varaosat maksetaan erikseen, mutta muutoin palvelu on maksutonta. Keskeyttäneille kuskeille on tarjolla kuljetus maaliin. Keskeytyskuljetuksen hinta on 10 €/hlö.

Peseytyminen ja tavaroiden säilytys

Tapahtumakeskuksessa on pukutilat sekä suihkut. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus jättää tavarat tapahtumakansliaan vartioituun säilytykseen pyöräilyn ajaksi.

Roskaaminen

Tour de Kainuu -tapahtumassa ei hyväksytä roskaamista! Älä heitä mitään jätteitä reitin varrelle, vaan kuljeta roskasi seuraavalle huoltopisteelle jäteastiaan. Mikäli järjestäjä saa tiedon pyöräilijän roskaamisesta, seuraa tästä tapahtumanjohtajan puhuttelu sekä osallistumisoikeuden evääminen seuraavalle vuodelle. Tässä asiassa Tour de Kainuu on yksiselitteisen ehdoton, ja tapahtumassa on nollatoleranssi roskaamiseen.

Valokuvaus

Tapahtumassa otettuja kuvia ja videoita voidaan käyttää tapahtuman markkinoinnissa. Mikäli osallistuja haluaa, että hänen kuvaansa ei käytetä tapahtuman markkinoinnissa, pyydetään häntä ottamaan yhteys Tour de Kainuun tapahtumatoimistoon heti tapahtuman jälkeen.

GPS-seuranta

Jokaisen vauhtiryhmän vastuuvetäjällä on GPS-seurantalaite. Näin jokainen kotisohvalta tapahtumaa seuraava katsoja tai pyöräilijän oma huoltohenkilö pystyy seuraamaan tapahtuman kulkua helposti. Seuraa matkaa livenä alla olevien linkkien kautta:

Lauantai 8.6.2024
Sunnuntai 9.6.2024

Sininen: 35–40 km/h
Punainen: 31–34 km/h
Vihreä: 26–30 km/h
Viininpunainen: 25 km/h

Parhaat palvelut

Vuokatista löydät monipuoliset palvelut joka tarpeeseen

Viimeistele tapahtumaelämyksesi Vuokatin parhailla oheispalveluilla.

Intersport Piipposen myymälä

Intersport Piipposen kisamyymälästä löydät laadukkaat urheiluvälineet ja -asusteet joka lähtöön. Myymälä palvelee Vuokatin hiihtotunnelilla (os. Vuokatinhovintie 2, Vuokatti).

Vuokatti Sportin monipuoliset palvelut

Vuokattisportista eli Vuokatin urheiluopistolta löydät monipuolisen majoituksen lisäksi liikuntatilat ja -palvelut koko perheen makuun. Vuokattisportilta löydät myös esimerkiksi huippulaadukkaat testauspalvelut.

Naapurinvaaran tanssit

Mikä olisi parempi tapa palautella kahden päivän pyöräilyurakasta ja käydä kunnon jälkipelejä, kuin Naapurinvaaran Huvikeskuksen legendaariset tanssit! Kesäkauden avauksessa lauantaina 8.6.2024 Napiksella esiintymässä ovat Maarit Peltoniemi orkestereineen sekä Heikki Koskelo & Helmi. Lue lisää Naapurinvaaran tansseista: www.napis.fi

Vastuullisuus

Vastuullisempia Endurance Kainuu -tapahtuma­elämyksiä

Pyrkimyksemme on tuottaa osallistujillemme vuosi vuodelta vastuullisempia tapahtumaelämyksiä. Tästä osoituksena meillä on Ekokompassi -ympäristösertifikaatti. Lisäksi tapahtumien tuotto käytetään muun toimintamme kautta liikunnan edistämiseen Kainuussa.

Tapahtuman takana

Missä tapahtuma, siellä Kainuun Liikunta

Kainuun Liikunta ry on aktiivinen tapahtumanjärjestäjä Kainuussa. Intohimomme ja päätehtävämme on ihmisten liikuttaminen monin eri tavoin.