Endurance Kainuu - Logo valkoinen

Kainuu Endurance Experience – haasta itsesi kunnolla luonnon omalla areenalla, Kainuussa.

Raatteen Maraton:

Raatteen Maraton

Raatteen Maraton La 17.8.2024

Raatteen Maraton juostaan legendaarisista talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä rajavyöhykkeeltä Suomussalmen kuntakeskukseen. Historialliselle maratonreitille sijoittuu useita talvisodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä. Tapahtuman tarkoituksena on kunnioittaa Raatteen tien taisteluissa itsenäisen Suomen puolesta taistellutta veteraanisukupolvea sekä vaalia Raatteen tien historiaa.

Raatteen Maraton - Tietoa tapahtumasta kuva
Raatteen Maraton - Tietoa tapahtumasta kuva
Raatteen Maraton - Tietoa tapahtumasta kuva

Tietoa tapahtumasta

Taistelu­paikoilta taajamaan

Tunteikas maraton täynnä historiaa

Raatteen Maratonilla voit eläytyä talvisodan historiaan ainutlaatuisella reitillä, joka kulkee ohi kuuluisien taistelupaikkojen ja muistomerkkien. Mikä olisikaan hienompaa kuin tehdä juoksemalla kunniaa isänmaalle ja sitä puolustaneille veteraaneille.

Juoksumatkoja moneen makuun

Maratonin lisäksi tapahtumassa voit valita juoksumatkaksi 21,1 km tai 10 km. Lisäksi lapsille on oma mailin pituinen Hippo Maraton. Maratonilla hieman reilut puolet matkasta juostaan sorapäällysteisillä teillä ja loput asfaltilla.

Raatteen Maraton tärpit

Juoksua, kulttuuria, luontoa ja historiaa

Raatteen Maraton on muutakin kuin juoksua. Maratonviikonloppuun voit yhdistää tutustumista Raatteen sotahistoriaan, tutustua Suomussalmen monipuoliseen kulttuuritarjontaan tai vaikkapa piipahtaa patikoimassa Hossan kansallispuistossa.

Raatteen Maraton - Raatteen sotahistoria kuva

Raatteen sotahistoria

Ennen juoksua tai juoksun jälkeen kannattaa tutustua tarkemmin vaikuttavaan Raatteen sotahistoriaan ja vierailla Raatteenportin talvisotamuseossa, jossa löytyy paljon katseltavaa niin sisätiloissa kuin laajalla ulkoalueellakin.

Raatteen Maraton - Haasta ystäväsi kunnolla kuva

Haasta ystäväsi kunnolla

Raatteen Maraton -viikonloppu on parasta hyvän ystävän kanssa nautittuna. Haasta ystäväsi mukaan tapahtumaan ja vietä rentouttava viikonloppu juoksun, luonnon ja kulttuurin parissa!

Raatteen Maraton - Kulttuuri ja luonto kuva

Kulttuuri ja luonto

Raatteen Maratonin jälkeen ei kannata kiirehtiä pois Suomussalmelta, vaan nauttia vielä päivä, pari myös paikkakunnan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta tai patikoida upeassa Hossan kansallispuistossa.

Ilmoittaudu mukaan

Lukitse tavoitteesi ajoissa

Raatteen Maratonilla on porrastetut osallistumismaksut, joten mitä aikaisemmin ilmoittaudut mukaan, sitä enemmän säästät, ja samalla pääset keskittymään olennaiseen, eli harjoitteluun.

Raatteen Maraton uutiset

Pysy ajanhermolla ja poimi parhaat vinkit

Seuraa Raatteen Maratonin uutisia ja pysy kartalla tapahtuman eduista, tarjonnasta ja muusta kiinnostavasta infosta.

Raatteen Maraton - Uutiset kuva

Raatteen Maratonin ja Kainuun Liikunnan yhteistyö jatkuu

Raatteen Maratonin järjestelyiden takana pääjärjestäjinä ovat Suomussalmen Rasti ja Suomussalmen kunta. Tapahtuman alusta lähtien järjestelyissä mm. markkinoinnin ja hallinnointityön apuna on ollut myös Kainuun Liikunta ...
Lue lisää
Raatteen Maraton - Uutiset kuva

Raatteen Maraton juostaan lauantaina 17.8.2024

Raatteen Maraton juostaan elokuun kolmantena viikonloppuna, lauantaina 17.8.2024. Maratonreissulle kannattaa varata aikaa koko viikonloppu ja nauttia samalla Suomussalmen rikkaasta kulttuuritarjonnasta sekä tutustua Raatteen sotahistoriaan. Vierailla ...
Lue lisää
Raatteen Maraton - Uutiset kuva

Ilmoittautuminen avautuu helmikuussa 2024

Raatteen Maratonin ilmoittautuminen vuodelle 2024 aukeaa helmikuussa. Ensimmäinen hintaporras on auki maaliskuun alkuun, joten kesän maratontavoite kannattaa lukita jo hyvissä ajoin. Raatteen Maraton juostaan vanhoilla ...
Lue lisää

Kuvagalleria

Raatteen Maraton - suuria tunteita

Raatteen Maratonilla koet onnistumisen elämyksiä, tunnet ja näet sodan jäljet sekä nautit yhteisöllisyydestä ja itsensä voittamisesta. Inspiroidu menneiden vuosien tunnelmasta ja lähde mukaan!

Yhteistyö­kumppanit

Raatteen Maratonin kumppanina tuet suomussalmelaista liikuntaa ja urheilua

Raatteen Maratonin kumppanuus on satsaus paikallisen hyvinvoinnin edistämiseen, sillä tapahtuman tuotto menee Suomussalmen Rastin toiminaan suomussalmelaisten liikunnan ja urheilun edistämiseksi.