Endurance Kainuu - Logo valkoinen

Kainuu Endurance Experience – haasta itsesi kunnolla luonnon omalla areenalla, Kainuussa.

Endurance Kainuu:

Vastuullisuus

Tapahtumia ympäristöä kunnioittaen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Endurance Kainuu tapahtumissa haastamme itseämme vuosi vuodelta vastuullisempaan tapahtuman järjestämiseen niin ympäristön kuin ihmistenkin osalta.

Vastuullisuus

Tapahtumia ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus huomioiden

Teemme parhaamme, että tapahtumamme ovat ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisesti järjestettyjä. Osallistumalla tapahtumiimme tuet samalla kainuulaista liikuntaa ja urheilua, sillä yleishyödyllisenä järjestönä käytämme tapahtumista saamamme tuoton liikunnan ja urheilun kehittämistyöhön alueellamme.

Ekokompassi -sertifikaatti vastuullisuuden takeena

Tapahtumillamme on Ekokompassi-sertifikaatti, mikä tarkoittaa sitä, että pyrimme järjestämään tapahtuman niin, että siitä koituu mahdollisimman pieni rasite ympäristölle. Kiitos, kun olet mukana vaikuttamassa tapahtumien ympäristöystävälliseen toteutumiseen!

Endurance Kainuu - Vastuullisuus - Ekokompassi logo

Näin toivomme sinun toimivan:

– Laita roskat roskiin ja lajittele ne oikein. Roskaaminen luonnossa on ehdottomasti kiellettyä! – Tapahtumassa lajitellaan kaikki syntyvät jätteet niin, että materiaalit pääsevät hyötykäyttöön. Autamme sinua lajittelussa, kysy rohkeasti apua.

– Merkkaa käyttämiisi energiapakkauksiin (geelipussit jne.) ja muihin eväskääreisiin vedenkestävästi nimesi ja/tai osallistujanumerosi. Toivomme, että ehdit tiputtaa roskasi suoraan oikeaan jäteastiaan, mutta joissakin tapahtumissa käytössä voivat olla myös erilliset merkatut roskaamisalueet (joista järjestäjä kerää roskat pois). Geelipussit ja eväskääreet saa jättää tapahtumissa vain mahdollisille huoltopisteiden yhteyteen merkityille roskaamisalueille. Arvomme tapahtumissa kaikkien merkittyjen ja oikein lajiteltujen roskien omistajien kesken tuotepalkintoja!

– Vuokatti Hiihdossa ja harjoituslenkeillä toivomme Sinun valitsevan fluorittomat voitelutuotteet. Tiesithän, että fluoripitoiset suksivoiteet ovat vaarallista jätettä ja voivat aiheuttaa erityistä vaaraa tai haittaa terveydelle ja ympäristölle. Fluorivoiteista syntyvät jätteet vaativat erityiskäsittelyä, joten viethän fluoripitoiset vaaralliset jätteet omatoimisesti kotipaikkakuntasi vaarallisten jätteiden jätekeräykseen, mikäli käytät niitä tapahtumassa. Vaarallisia jätteitä ei saa jättää tapahtuma-alueelle.

– Suosi kimppakyytejä ja julkisia kulkuneuvoja saapuessasi tapahtumaan. Jos voit jakaa kyydin ystäväsi kanssa, säästätte heti yhden henkilöauton tuottamat hiilidioksidipäästöt. Liity myös Endurance Kainuu kimppakyydit -Facebook-ryhmään, jossa voit sekä etsiä että tarjota kimppakyytiä!

– Valitse terveellinen ja ilmastoystävällinen kasvisruoka. Tapahtumissa on aina tarjolla kasvisruokaa. Tiesithän, että kasvisruuan ilmastopäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin liharuuan.

– Oma pullo on ympäristöteko! Pakkaa mukaan oma täytettävä juomapullosi. Muistathan, että Suomessa hanavesi on parasta koko maailmassa. Täyttämällä oman pullosi autat vähentämään pulloveden tarvetta ja vältämme pullotetun veden tuotannosta, kuljetuksesta ja säilytyksestä syntyvät ympäristöhaitat.

Miten olemme vähentäneet tapahtumasta syntyviä ympäristövaikutuksia:

– Jätepisteet ovat saatavilla ja lajittelu on tehty helpoksi. Olemme tehneet parhaamme, jotta jätepisteet olisivat sinua lähellä. Jokainen jäteastia on merkattu ohjekylteillä, jotta lajittelu olisi sinulle vaivatonta.

– Tapahtumamme on suunniteltu mahdollisimman vähän jätettä tuottavaksi. Olemme korvanneet kertakäyttöiset materiaalit kaikkialla, missä se on tapahtuman ja tilojen puitteissa ollut mahdollista.

– Pienennämme tapahtumalogistiikan päästöjä. Suunnittelemme logistiikan ja reitit niin, että säästämme ajamista, aikaa, rahaa ja ennen kaikkea ympäristöä.

– Suosimme hankinnoissamme lähituotteita, kierrättämistä ja uusiokäyttöä. Esimerkiksi muistolahjaksi saamasi mitali on valmistettu käsityönä Suomessa.