Endurance Kainuu - Logo valkoinen

Kainuu Endurance Experience – haasta itsesi kunnolla luonnon omalla areenalla, Kainuussa.

Kainuun Urheilugaala:

Kainuun Urheilugaala - Gaalainfo

Kainuun Urheilu­gaala 2024

Kainuun Urheilugaalassa juhlistetaan vuonna 2023 menestyneitä kainuulaisia urheilijoita, kuntien liikuntatekoja, valmentajien panosta ja tukijoukkojen merkitystä sekä muistellaan kuluneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä.

Kainuun Urheilugaala - Gaalainfo - Kainuun Liikunnan juhlavuosi kuva

Kainuun Liikunnan juhlavuosi

Kainuun Liikunta 30 vuotta

Kainuun Urheilugaala avaa Kainuun Liikunnan 30-vuotisjuhlavuoden ja on samalla yksi juhlavuoden päätapahtumista. Juhlavuoden kunniaksi Kainuun Urheilugaalaan palkintojenjakotilaisuus on avoin ja maksuton kaikille urheilun ystäville. Palkintojenjaon jälkeen tarjoillaan kolmen ruokalajin juhlaillallinen illalliskortin lunastaneille.

Ohjelma

Kainuun Urheilu­gaala pe 19.1.2024

Kainuun Urheilugaalaa juhlitaan perjantaina 19.1.2024 klo 17.00 alkaen Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsässä (os. Koskikatu 2–4, Kajaani).

Palkintojen­jakotilaisuus

Klo 16.30 – Ovet aukeavat
Klo 17.00 – Ohjelma alkaa
– Pianotaiteilija Juho Kela esiintyy
– Tervetulosanat
– Juhlapuhe
– Kuntien liikuntatekojen ja tukijoukkojen palkitseminen
– Kainuulaisten urheilijoiden palkitseminen
Klo 18.30 – Väliaika, jolloin Kaukametsän kahvila ja baari palvelevat
Klo 19.00 – Ohjelma jatkuu
– Pianotaiteilija Juho Kela esiintyy
– Kainuulaisten urheilijoiden palkitseminen jatkuu
– Käsilläseisoja Jukka-Pekka Matero esiintyy
– Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fameen nostettavien henkilöiden julkaiseminen
Klo 20.00 – Ohjelma päättyy

Kolmen ruokalajin juhlaillallinen

Musiikkiopiston Karanka-ravintolassa noin klo 20.00 alkaen.

Alkuun
– Raikas vihersalaatti hedelmillä (M/G)
– Punajuuri-kvinoasalaatti (L/G)
– Appelsiini-Fetasalaatti (L/G)
– Kananmunasalaatti (L/G)
– Marinoitua punakaalia (M/G)
– Avokado-linssisalaatti (V/G)

Lämpimät
– Täytetyt kuharullat (L/G)
(Kasvissyöjille ja kala-allergisille erikoisruokavaliona Kevyempi Wallenberg)
– Tillivoiperunat (L/G)
– Munakoisopataa (M/G)
– Karamellisoidut juurekset (L/G)

Jälkeen
– Puolukkakorileivos (M/G)

Esiintyjät

Kainuun Urheilu­gaalan esiintyjät

Kainuun Urheilugaalassa on luvassa huippuesiintyjiä. Katso esiintyjät alta.

Pianotaiteilija Juho Kela

Juho Kela on ainutlaatuinen pianisti, joka sytyttää tilaisuuden kuin tilaisuuden. Soittajana hän on erittäin monipuolinen ja omiaan luomaan instrumentaalisella soitolla tunnelmaa tapahtumaan. Ainutlaatuisuudesta kertoo myös sen, että artisti ei käytä keikoillaan lainkaan nuottivihkoja, vaan soittaa toivotun soittolistan muististaan.

Käsilläseisoja Jukka-Pekka Matero

Jukka-Pekka Matero on Tyrnävältä kotoisin oleva käsilläseisoja, joka luontevasti siirtyi perunanpoiminnasta käsilläseisovaksi sirkusartistiksi. Hän aloitti sirkusartistikoulutuksessa 26-vuotiaana ilman edeltävää urheilullista taustaa ja kovalla harjoittelulla teki käsilläseisonnasta ammatin itselleen. Nyt hän on esiintynyt vuodesta 2015 asti, ja viimeisimpänä mainittakoon, että nykyisin hän keikkailee eniten Vesterinen yhtyeineen kanssa.

Pukukoodi

Vaihda verkkapuku tummaan pukuun

Kainuun Urheilugaalan pukukoodi on tumma puku, joka tarkoittaa:

– Naisilla juhlavasta kankaasta valmistettua iltapukua, joka voi olla lähes minkä mittainen tahansa, maksimissaan kuitenkin jalkapöydän päälle. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa pukukoodin nimestä huolimatta. Asusta kokonaisuus esimerkiksi pienellä käsilaukulla, avokkailla ja koruilla.

– Miehillä mustaa tai tummansävyistä pukua, valkoista tai hillityn väristä kauluspaitaa ja hillityn värisiä asusteita, kuten solmiota. Asusta kokonaisuus mustilla nahkakengillä.

Majoitus

Majoitu mukavasti Hotel Kajanuksessa

Hotel Kajanus sijaitsee kulttuuri- ja kongressikeskus Kaukametsän yhteydessä. Kongressikeskukseen ja Vesiliikuntakeskus Kaukaveteen pääsee hotellista helposti maanalaista tunnelia pitkin.

Hotel Kajanus on osa pohjoissuomalaista Peerâ Hotels & Cottages -perheyritystä. Peerân arvoihin kuuluvat ystävällisyys, yhdessä tekeminen, ammattimaisuus, persoonallisuus ja vastuullisuus. Peerâ on inarinsaamea ja tarkoittaa perhettä. Nimellä kunnioitetaan omistajaperheen juuria ja saamen kulttuurin ja kielten moninaisuutta.

Tarjous Kainuun Urheilugaalan vieraille:

Hotel Kajanuksen tilava Family-huone 2–3 majoittujalle hintaan 99,00 €/vrk koodilla URHEILUGAALA verkosta www.hotelkajanus.fi, sähköpostilla info@hotelkajanus.fi tai puhelimitse numerosta 010 230 5400. Hinta sisältää aamiaisen, pysäköinnin, asiakassaunan ja pääsyn kuntosalille.

Kumppanipaketit yrityksille

Kainuun Urheilu­gaalan hyväntekeväisyys -padelturnaus

Kainuun Urheilugaalan hyväntekeväisyyspadelturnaus pelataan viikko ennen gaalaa perjantaina 12.1.2024 klo 16.30–18.30 Padelareena Sartekilla Kajaanissa.

Turnauksen säännöt:

– Pelimuoto Team Americano
– Neljän hengen sekajoukkueet
– Joukkueen sisällä pelaajia saa vaihtaa kesken turnauksen
– Molemmissa sarjoissa on kuusi joukkuetta
– Joukkue kerää pisteitä, ja isoimman pistemäärän viidestä pelistä kerännyt joukkue voittaa turnauksen
– Yksi peli pelataan 24 pisteeseen (noin 15 min/peli), ja jokaisesta pelatusta pallosta saa yhden pisteen
– Jokainen vastustajajoukkue kohdataan kerran
– Sarjat: harrastelijat ja konkarit
– Panoksena Kainuun Urheilugaalan hyväntekeväisyyspadelturnauksen voitto ja kiertopalkinto sekä neljä illalliskorttia Kainuun Urheilugaalaan 2024
– Osallistumismaksuista lahjoitetaan 50 % kainuulaisten lasten ja nuorten liikuttamiseen

Palkittavat

Kainuun Urheilugaalassa juhlitaan kainuulaista urheilua

Kainuun Urheilugaalassa 2024 jaetaan palkinnot seuraavissa kategorioissa:

– Vuoden urheilija
– Elämänurapalkinto
– Vuoden nuori urheilija
– Vuoden valmentaja
– Vuoden joukkue
– Vuoden urheiluseura
– Vuoden tapahtuma
– Vuoden seuratoimija
– Vuoden taustavoima
– Kainuun kasvatti
– Vuoden läpimurto
– Liikkuva koulu -palkinto
– Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinto
– Vuoden liikunnanopiskelija
– Vuoden kainuulainen lasten ja nuorten tähtiseura
– Kainuun kuntien vuoden liikuntateot

Vastuullisuus

Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti

Vastuullisuus Kainuun Urheilugaalassa

Kainuun Liikunnan toimintaa ohjaa vastuullisuus kainuulaisten hyvinvoinnin edistämiseksi, luonnon kunnioittamiseksi ja Kainuun elinvoimaisuuden parantamiseksi. Myös Kainuun Urheilugaala halutaan järjestää kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Kiitos, kun olet mukana vaikuttamassa Kainuun Urheilugaalan vastuulliseen toteutumiseen!

Ympäristövastuullisuus

Ymmärrämme toimintamme vaikutukset ympäristölle, ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle. Teemme tietoisesti valintoja, joilla voimme pienentää aiheuttamaamme ympäristökuormaa. Tuemme hankintapäätöksillämme liiketoimintaa, joka edistää ympäristön hyvinvointia.

Meille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti, joka on merkki siitä, että järjestämme tapahtuman mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

– Gaalaan saapuvia kannustamme suosimaan kimppakyytejä.
– Kannustamme pukeutumaan joko kaapistasi löytyvään, lainattuun, vuokarattuun, tuunattuun tai kierrätettyyn pukuun ja asusteisiin. Gaalan pukukoodi on tumma puku.
– Gaalan illalliskortit lähetetään osallistujien sähköposteihin, ja tapahtumaan saapuessasi voit esittää kutsun kännykän näytöltä. Mikäli mahdollista, vältä kutsun tulostamista, jolloin pienennämme ylimääräistä paperijätettä.
– Tapahtuma on suunniteltu mahdollisimman vähän jätettä tuottavaksi, ja olemme korvanneet kertakäyttöiset materiaalit kaikkialla, missä se on tapahtuman ja tilojen puitteissa ollut mahdollista.
– Käytämme somistuksessa leikkokukkien sijaan luvallisia lähimetsän antimia, joiden kerääminen ei vahingoita kasveja tai maaperää.
– Vältämme paperimainoksia, ja esimerkiksi gaalakumppaneiden roll upit ja muut paperituotteet on korvattu digitaalisilla mainoksilla.
– Suosimme hankinnoissamme lähituotteita, kierrättämistä ja uusiokäyttöä.
– Ruokatarjoiluissa suosimme paikallisia tai lähellä tuotettuja raaka-aineita ja lihatuotteissa riistaa.

Sosiaalinen vastuullisuus

Liikunta ja hyvinvointi kuuluvat kaikille. Tavoitteenamme on lisätä kainuulaisten hyvinvointia ja vahvistaa liikunnallista elämäntapaa läpi koko elämänkulun. Tämän lisäksi tavoitteenamme on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta toiminnassamme.

– Kainuun Urheilugaalan tavoitteena on antaa tunnustusta huipulla oleville ja sinne tähtääville kainuulaisille urheilijoille sekä liikunnan ja urheilun taustavoimille. Gaalassa palkitaan ja näin tuetaan kainuulaisia urheilijoita, kuntien liikuntatekoja, valmentajia ja tukijoukkoja monipuolisesti kaikista Kainuun kunnista, kaikista sukupuolista ja ikäryhmistä.
– Tuomme esiin kainuulaisia kumppaniyrityksiä ja edesautamme näin omalta osaltamme yritysten kasvua.
– Tapahtumapaikka on fyysisesti esteetön, ja tilassa voi liikkua esimerkiksi pyörätuolilla.
– Kainuun Liikunnan jäsenyhteisöille joka viides Kainuun Urheilugaalan illalliskortti on maksuton.
– Urheiluseuroilla on mahdollisuus palkita oman seuran vuoden seuratyöntekijä Kainuun Urheilugaalassa.
– Elämänurapalkintoon kuuluva 500,00 euron arvoinen Jokeri-palkinto lahjoitetaan palkittavan valitsemalle kainuulaiselle urheiluseuralle. Elämänurapalkintona luovutettava Uno-pysti on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Oulun Kiimingissä.

Taloudellinen vastuullisuus

Pyrimme omalla toiminnallamme vahvistamaan Kainuuta elinvoimaisena toimintakenttänä. Haluamme olla rakentamassa maakuntaa, joka houkuttelee yrityksiä, yhdistyksiä, tapahtumia ja asukkaita. Aktiivisen tapahtumatoiminnan kautta lisäämme alueen näkyvyyttä, tuemme paikallisia yrityksiä sekä edistämme varainhankinnan onnistumista paikallisten toimijoiden keskuudessa.

– Kainuun Liikunta on voittoa tavoittelematon järjestö, jossa noudatamme hyvää hallintotapaa, lakeja ja asetuksia sekä maksamme verot Suomeen.
– Suosimme paikallisia ja suomalaisia palveluntarjoajia ja yhteistyökumppaneita.
– Gaalan palkintojenjakotilaisuus on maksuton, ja illalliskortit on hinnoiteltu niin, että mahdollisimman moni urheilun ystävä pääsee tapahtumaan paikan päälle.
– Palkittaville luovutettavat palkinnot ovat pääasiassa rahaa, jolla tuemme palkittuja urheilijoita ja taustavoimia taloudellisesti.